Noviteti

MINI se oprostio od Clubmana – neće biti nasljednika

MINI je poslao Clubman u penziju, a posljednji primejrak sišao je sa montažne trake fabrike ovog proizvođača u Oksfordu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

MINI prpmo

Clubman Final Edition predstavljen je u aprilu prošle godine, da bi u septembru MINI objavio da ne planira da lansira model sljedeće generacije.

Kako kompanija reorganizuje svoju proizvodnu gamu, novi Countryman, nakon što je naslijedio prethodnika, praktično će služiti i kao zamjena za Clubman.

Pored toga, MINI Aceman će se nalaziti ispod modela Countryman da popuni postavu električnih vozila britanskog brenda.

Stefani Vurst, šefica brenda MINI, navela je prošle godine da je kompanija prodala duplo više primjeraka modela Countryman modela nego Clubmana, što je olakšalo odluku koji će od ta dva automobila zadržati u liniji.

Savremeni MINI Clubman stigao je 2007. godine kao nasljednik originala iz 1969, koji je u proizvodnji ostao do ranih 1980-ih.

Novi Clubman je pomogao u stvaranju modela MINI Clubvan 2013. To je takođe bio prvi model brenda sa pogonom na sve točkove, sa uvođenjem Clubmana All-4 2016.

MINI je napravio više od 1,1 milion Clubmana od 2007. godine, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh