Noviteti

Alfa Romeo objavio misterioznu fotografiju

Alfa Romeo je na zvaničnoj Facebook stranici objavio misterioznu fotografiju, na kojoj se vide samo LED zadnja svjetla Tonale C-SUV modela i natpis: “Nova era počinje”.

Alfa Romeo - Pixabay

Italijanski brend nije pružio nikakve druge informacije na društvenim mrežama, osim što su pozvali fanove da prate vijesti, pa možemo samo da nagađamo na osnovu onoga što vidimo.

Ova “nova era” bi se mogla protumačiti kao nagovještaj za prvi Alfa Romeo EV koji je potvrđen za 2024. godinu, ali zadnja svjetla na tizeru očigledno pripadaju Tonale C-SUV modelu.

Da li to znači da Alfa Romeo nagovještava novu verziju Tonalea? Kompaktni SUV koji je zasnovan na staroj FCA Small Wide platformi umjesto na novijoj STLA Medium, trenutno je dostupan sa opcijama za dizel, benzin, hibrid i plug-in hibridni pogon.

Šef proizvoda Alfa Romea rekao je još 2022. da su spremni za proizvodnju električnog Tonalea, a otprilike u isto vrijeme, izvršni direktor potvrdio je da se na tome već radi, ali da neće odobriti proizvodnju osim ako nije “najvišeg nivoa”.

Alfa Romeo se obavezao da će postati brend samo za EV do 2027. godine, kada će Giulia i Stelvio biti ukinuti zajedno sa verzijama Tonalea kog pokreće SUS motor, piše b92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh