Noviteti

Volskwagen sprema električni pick-up

Američki rukovodioci Volkswagena i dalje žele pick-up za američko tržište i ne izgledaju zadovoljni time što će taj segment (bar za sada) ostati bez VW predstavnika.

Volskwagen sprema električni pick-up - Volskwagen

Predsjednik i izvršni direktor Volkswagen Group of America Pablo Di Si rekao je za medije da će ovaj proizvođač ponovo razmotriti segment pick-upa za Ameriku, prenosi Autoblog.

Vremenski okvir za dolazak takovog vozila kod dilera nije jasan, ali izvršni direktor je rekao da je sadašnji plan da se prijedlog iznese odboru u Njemačkoj u trećem kvartalu 2023.

Ukoliko bi kamionet bio odobren, bio bi razvijen u Americi za Ameriku. Di Si je primijetio da su automobili napravljeni u Americi za Ameriku uspješniji kao što pokazuje Atlas krosover, koji je dizajniran i razvijen u Americi, a proizvodi se u Čatanugi u Tenesiju.

Volkswagenov potencijalni pick-up bi iskoristio aktuelne platforme u portfelju kompanije i bio bi elektrifikovan (vjerovatno na Atlasovoj platformi).

Volkswagenov glavni direktor prodaje i marketinga u Sjevernoj Americi Endru Savas navodi da bi i Atlas sljedeće generacije mogao da bude elektrifikovan.

Di Si je primijetio da bi mogao da ima hibridni ili plug-in hibridni pogon.

Svaki budući plug-in hibridni kamionet ili Atlas ne samo da bi trebalo da bude napravljen u Americi, već bi takođe trebalo da se minerali i ćelije za baterije nabave u zemlji kako bi se kvalifikovali za podsticaje Zakona o smanjenju inflacije, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh