Noviteti

Leteći taksi uskoro će prevozite putnike po Francuskoj

Start up kompanija The Seabubbles počela je u Parizu testiranje svog “letećeg taksija” koji bi, ako testovi prođu kako treba, putnike mogao da prevozi po rijeci Seinei već 2020.

No image - Haber.ba

Kompanija The Seabubbles ponudila je Parižanima suočenim sa velikim saobraćajnim gužvama i zagađenim zrakom, zeleniju alternativu u vidu “letećeg taksija” iznad Seine.

The Seabubbles, startup specijalizovan za “leteća” vozila, počeo je četvorodnevno testiranje njihovog letećeg taksija “Bubblea” iznad Sene koji lebdi uz pomoć elektriciteta i krila, prenosi Euronews.

Ako testiranja budu uspješna, ova taksi usluga bi mogla da bude dostupna Parižanima na proljeće 2020.

“Bubble” se, inače, reklamira kao ekološko vozilo koje je tiho i ne zagađuje prirodnu okolinu.

Pariz ima jednu od najrazgranatijih transportnih mreža na svijetu.

Da bi se izborili sa zagađenošću, pariske vlasti su u julu zabranile automobile koji idu na dizel i koji su registrovani između 2001. i 2005. kao i upotrebu kamiona registrovanih od 2006. do 2009. na autoputu A86.

Gradske vlasti planiraju i da pooštre regulative do 2030. i na pariskim putevima dozvole kretanje samo električnim i automobilima koji idu na hidrogen, prenosi “Mondo“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh