Noviteti

Ford Puma: Potpuno novi gradski SUV

Upravo gledate u prve fotografije novog kompaktnog SUV modela iz Forda, a koji vraća poznato ime Puma, koje se krajem devedesetih godina koristilo za gradski coupe.

Ford Puma - vidiauto.com

Prije nešto više od dva mjeseca Ford je najavio novi kompaktni, odnosno gradski SUV, koji će vratiti ime Puma u Fordovu ponudu, a sad su pred nama i prve službene fotografije i informacije o ovom vozilu.

Ford Puma je duga 4,19 m i široka 1,80 m, odnosno duža je 14,5 cm i šira za 6 cm od Fieste s kojom dijeli tehničke karakteristike.

Sprijeda se dizajnerski koristi poznata Fordova maska, no svjetla su potpuno drugačijeg oblika od ostatka game, što nije nimalo loše. Straga Puma izgleda dobro, ali pomalo podsjeća na pojedine konkurente, piše “Vidi Auto“.

U ponudi se nalaze 1,0-litarski EcoBoost motor sa 115 KS, no u ponudi će biti i EcoBoost Hybrid sa 155 KS s 48V blagim hibridnim sistemom. U ponudi će biti i 1,5-litarski dizel motor sa 125 KS u kombinaciji sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem.

Unutrašnjost je poznata iz Fieste, no Puma donosi digitalnu instrument ploču veličine 12,3 inča, a prva donosi i otvaranje prtljažnika bez ruku i masažu lumbalnog dijela u sjedištima. Osim toga, tu je i prtljažnik s dvostrukim dnom čija je osnovna zapremina 376 litara, dok se micanjem podnice zapremina povećava za dodatnih 80 litara, odnosno na ukupno 456 litara.

Nova Ford Puma će se proizvoditi u Rumuniji, a prodaja kreće krajem 2019. godine. Cijene za Ford Pumu kreću od 17.000 eura (cca. 34.500 KM) u Njemačkoj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh