Aktuelno

Italijanska policija nikad brža: U floti je i Lamborghini Urus Performante

Italijanska policija dobila je još jedno pojačanje – njeni pripadnici voziće se ulicama u Lamborghini Urus Performanteu.

Lamborghini Urus Performante

Italijanska policija već tradicionalno koristi Alfa Romeo i Lamborghini, a nedavno je dobila i dodatak u vidu ovog “super SUV-a” koji će služiti za hitan prevoz organa i krvne plazme, prenosi b92.

Ovo je peti Lamborghini koji je doniran policiji od 2004. godine, uz nekoliko Gallardo i Huracan modela, a dobio je plavo-bijelu “uniformu” kako bi mogao da ispunjava policijske dužnosti.

Takođe, automobilu je dodat i frižider za organe koje će prevoziti, ojačanu kutiju sa oružjem, defibrilator i sef.

Urus Performante pokreće twin-turbo 4,0-litarski V8 benzinski motor, a može da razvije oko 650 KS uz maksimalni obrtni momenat od 850 Nm, uz pogon na sva četiri točka i osmostepeni automatski menjač.

Lamborghini tvrdi da ovaj model “do stotke” stiže za 3,3 sekunde, a da mu je maksimalna brzina 306 km/h.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh