Aktuelno

Audi predstavio svoje prvo električno vozilo sljedeće generacije

Audi je predstavio svoj novi potpuno električni SUV Q6 e-tron, prvo serijsko vozilo na arhitekturi električnih vozila sljedeće generacije.

Audi Q6 e-tron

Proizvođač luksuznih automobila u vlasništvu Volkswagena kaže da nova “Premium Platform Electric” otvara nove razine tehnologije za Audi. Uključujući brzo vrijeme punjenja EV od 158 milja u 10 minuta.

Vozilo predstavlja uvod u sljedeću generaciju električnih vozila za Audi, koja unatoč nedavnom usporavanju rasta električnih vozila, nastavlja nuditi više potpuno električnih i plug-in hibridnih električnih vozila.

Audi je potvrdio da do 2025. na globalnoj razini planira predstaviti oko 20 novih ili značajno redizajniranih modela i izvedenica. Od toga će više od polovice biti električni.

Narudžbe za Q6 e-tron quattro kao i “S” izvedbenu varijantu otvorit će se ovaj mjesec u Europi. Počevši od 74.400 eura, odnosno 93.800 eura, piše CNBC. Q6 e-tron ima procijenjeni domet s jednim punjenjem od 625 kilometara.

Specifikacije vrhunskih performansi za SAD uključuju do 510 konjskih snaga, maksimalnu brzinu od 230 km na sat i ubrzanje od 0 mph do 60 mph za 4,2 sekunde.

Točne cijene i detalji o modelu za SAD očekuju se bliže kada SUV srednje veličine krene u domaću prodaju kasnije ove godine, prema glasnogovorniku Audija.

Audi trenutno nudi potpuno električne SUV-ove Q4 i Q8, kao i limuzinu GT od 106.500 dolara na američkom tržištu.

Q6 e-tron ima novi, ali poznati Audijev dizajn. Uključujući elegantna prednja svjetla, rešetku u stilu mreže i sveukupno agresivan vanjski dizajn.

Nova EV platforma uključuje arhitekturu baterije od 800 volti i maksimalni kapacitet punjenja od 270 kilovat sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh