Aktuelno

BMW M3 iz jedne od najboljih generacija

Generacija E46 modela BMW M3 s pravom se smatra jednom od najboljih u istoriji ovog sportskog automobila…

RM Sotheby's | BMW M3

Generacija E46 modela BMW M3 s pravom se smatra jednom od najboljih u istoriji ovog sportskog automobila, pa nije čudo što mu cijena konstantno raste, a jedan sjajan primjerak prodaje se na aukciji.

Riječ je o BMW-u M3 iz 2003. godine, koji je lakiran u specijalnu nijansu Estoril plave metalik boje iz BMW Individual palete. Ova boja potiče od modela E36 M3, a nezvanični podaci govore da krasi najviše 200 primjeraka na svijetu, što znači da je jedna od najrijeđih ikada ponuđenih za M3.

Kuća RM Sotheby’s zadužena je za prodaju ovog automobila, i navodi da je registrovan u maju 2003. godine i dostavljen kupcu u Njemačkoj, gdje se trenutno i nalazi. Prešao je 51.350 kilometara, a novog vlasnika će dobiti na aukciji u Minhenu zakazanoj za 25. novembar.

Među podacima je navedeno i da je ovaj M3 proveo određeno vrijeme na Tenerifima u Španiji, kao i da je vraćen u Njemačku 2022. godine. Čini se da je u fantastičnom stanju, kako spolja, tako i unutra.

Sjedišta krasi kombinacija crne kože i crne tkanine, a pukotine na bočnim potporama su očekivane za automobil star 20 godina. Svi instrumenti su funkcionalni uključujući centralni ekran, a ovaj M3 je posebno vrijedan jer ima šestostepeni manuelni mjenjač umjesto SMG-a.

Očekuje se da će kupac za njega izdvojiti između 60.000 i 70.000 evra, piše B92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh