Aktuelno

Zvizdić “između redova” najavio kandidaturu: Ide na megdan Izetbegoviću…

Denis Zvizdić - bportal.ba

Bivši član Stranke demokratske akcije (SDA) Denis Zvizdić u posljednjem medijskom istupu odredio se i oko svoje potencijalne kandidature za člana Predsjedništva BiH na narednim općim izborima.

Hvala svima koji misle da imam kapacitete, znanja i vještine da mogu obavljati tu izuzetno značajnu funkciju člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kazao je on u intervju za BHRT.

“Još je rano govoriti o nekim konačnim odlukama koje ću donijeti, ali već sam i ranije rekao da ne isključujem takvu mogućnost kandidature. Ona nije moj imperativ, ona nije razlog zbog čega sam napustio Stranku demokratske akcije. Stranku demokratske akcije sam napustio zbog neslaganja sa aktuelnom situacijom, stanjem u SDA, promjenama koje, po meni, nisu suštinske nego deklarativne, koje sigurno ne vode napretku i razvoju Stranke demokratske akcije”, izjavio je.

Dodaje kako više nije htio biti saučesnik u takvim procesima, a istovremeno nije se i dalje mogao praviti da ne vidi te negativne procese, koji značajno utiču na strukturu i kapacitet SDA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh