Aktuelno

Gavrankapetanović o četvrtom valu: Bit ćemo spremniji…

Prema preporučenim epidemiološkim mjerama u Sarajevu je održan prvi bh. međunarodni simpozij o Covidu i post-Covidu, u organizaciji Opće bolnice “Prim. dr Abdulah Nakaš”, javlja Avaz.

Počela vakcinacija zdravstvenih radnika u Sarajevu - Radiosarajevo.ba

Tokom dvodnevnog rada simpoziju su uživo prisustvovali mnogi ljekari iz cijele BiH, regiona i svijeta, a njih nekoliko hiljada je pratilo skup putem online platforme.

Na simpoziju se govorilo o najaktuelnijim temama vezanim za Covid i post-Covid tretman i njegu pacijena. Ključ rada je bilo donošenje zajedničkih zaključaka radi spremnosti za dolazak četvrtog vala pandemije, saopćeno je iz Opće bolnice.

Na početku simpozija učesnicima se obratio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice, istakavši da je cilj ovog okupljanja razmijena iskustava o liječenju pacijenata od koronavirusa, i analiza dosadašnjih rezultata, kako bi zdravstveni sistemi dočekali što spremnije četvrti val pandemije, kojeg mnogi najavljuju.

– Svjedoci smo tragičnih iskustava u proteklom periodu, koja su se dešavala u cijelom svijetu. Sarajevske bolnice su bile pretrpane i želimo da spremno dočekamo ono što nas čeka. Podijelit ćemo ono što smo vidjeli i zaključili, sagledati dobre i loše stvari, kako bi bili spremniji za četvrti val – rekao je Gavrankapetanović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh