Aktuelno

Nakon novih službenih automobila, političari posebno naručuju zatamnjena stakla

Bh. vlasti nisu sposobne građanima nabaviti cjepivo protiv koronavirusa. Međutim, nabava skupocjenih službenih automobila, itekako im ide od ruke, čak i u vrijeme pandemije.

Službeno vozilo - Screenshot/Twitter

Pokazuje to primjer iz Parlamentarne skupštine BiH. Pred kraj prošle godine, nabavom tri automobila za više od 330.000 KM, u Državnom parlamentu pokazali su apsolutno odustvo bilo kakvog razmijevanja situacije u državi. Sada su, pak, otišli korak dalje, piše Klix.ba.

Da ih bijes javnosti tada nije zaustavio u nemislosrdnom rasipanju novcem građana, dokazuju činjenicom da su izmijenili Plan javnih nabava, te su uplanirali i “zaštitne auto folije za tri službena vozila”, odnosno zatamnjivanju stakala. Procijenjena vrijednost je 2.000 KM.

Odgovor Parlamenta BiH na novinarsko pitanje o koja tri automobila se radi, ko ih koristi ili će ih tek koristiti, te koja je opravdanost utroška ovih sredstava, još se očekuje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh