Svijet

Novi ruski napad dronovima na Kijev, PVO ih sve neutralisao

Kijevska vojna uprava saopćila je u četvrtak da je protuzračna odbrana glavnog grada u cijelosti odbila još jedan “masovni” napad ruskih bespilotnih letjelica, “dvanaesti” u maju.

Novi ruski napad dronovima na Kijev, PVO ih sve neutralisao - twitter

– Rusija je “ponovno napala Kijev iz zraka. Po prvim podacima”, bespilotne letjelice tipa Šahid sudjelovale su u ovom masovnom napadu. Anđeli čuvari Ukrajine nisu dali priliku agresoru. Sve zračne mete koje su letjele prema Kijevu srušila je naša protuzračna odbrana, napisao je na Telegramu čelnik civilne i vojne uprave Kijeva Serhij Popko, dodajući da je zračna uzbuna u gradu trajala više od tri sata.

Sličan napad na grad dogodio se prije četiri dana, podsjetio je Popko koji je pobrojao dvanaest ofenziva na grad u maju.

Tokom noći zračna uzbuna se oglasila i u drugim gradovima, pa tako u Harkivu, na istoku i u Černjivcima na zapadu, rekle su vlasti, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh