Fudbal

Pique otvorio dušu i otkrio stvarni razlog završetka karijere: Nije mi bilo prijatno, nisam pripadao tu

Španski nogometaš Gerard Pique otkrio je tačne razloge odlaska iz nogometa i zbog čega je usred sezone završio karijeru, a kaže da je još ranije ove godine želio okačiti kopačke o klin.

Gerardu Pique - AFP

Kako kaže, ključni trenutak je bio razgovor s Xavijem kada mu je trener Barcelone rekao da neće računati na njega i njegove usluge kao ranije, ali da je ostao uz ekipu jer je bilo mnogo povrijeđenih igrača.

“Postoji mnogo stvari o kojima čovjek razmišlja tokom sezone, a kod mene je sve počelo nakon jednog sastanka s Xavijem kada mi je rekao da će mi biti mnogo teško. Ipak, tražio sam da mi pruži šansu, jer je prošla sezona bila dobra, ali nažalost, ni moj osjećaj od početka sezone nije bio najbolji i pomislio sam da bi reprezentativna pauza bila odlična prilika da se donese odluka. Uvijek sam pričao da ću otići u trenutku kada se ne budem osjećao korisnim. Činjenica da smo imali dosta povrijeđenih igrača na mojoj poziciji je odložila sve, jer bih i ranije završio karijeru”, kaže Pique pa dodaje:

“Nisam igrao protiv Elchea i Valladolida i osjetio sam da ne pripadam ovoj ekipi. Nije mi bilo prijatno… Bio sam jako blizu odluci da poslije tih utakmica odem u svlačionicu i kažem da je kraj. Ne zbog unutrašnje boli, već zbog osjećaja da više ne pripadam tu. Na kraju to nisam uradio, krenule su povrede saigrača i riješio sam da ne mogu napustiti ekipu u tom trenutku. Smatrao sam da je Mundijal vrijeme za pauzu i odluku.”

Otkriva da je prvo predsjedniku Barcelone Joanu Laporti rekao da se povlači iz nogometa.

“Jutro nakon gostovanja u Plzenu, rekao sam Laporti da se povlačim. Mislio sam da ću biti tužan kada to izgovorim, a zapravo sam bio sretan. Nisam mogao tražiti ništa više. Predstavljao sam klub praktično čitav život, osvojio sam mnogo trofeja i sjajno sam se proveo. Nadam se da ću nastaviti da živim ovako. Svako jutro sam se budio i sebi govorio koliko sam privilegovan. Postoje ljudi koji žive prilično loše, a postoji i oni koji pogledaju svog komšiju i odmah se iznerviraju. Ja ću uvijek biti ljut kada Real pobijedi, ali se nadam da ću živjeti sretno do kraja života”, rekao je Pique.

Dalje je rekao kako je ranije u karijeri odbijao više novca samo da bi igrao u Barceloni, a otkriva i da ga je Juventus želio dovesti u svoje redove.

“Da su mi u 28. godini rekli da mi Barcelona ne nudi novi ugovor, ne bih otišao nigdje drugo već bih završio karijeru. Već sam jednom išao u Manchester i Zaragozu, a kada sam se vratio iz Uniteda sa 21 godinom, Juventus mi je ponudio više, no želio sam igrati za Barcelonu. I sa 17 godina United mi je dao puno novca, ali sam ja rekao Barceloni da ću ostati i za trećinu tog iznosa. Ipak, osjećao sam se potcijenjeno i otišao sam. Nikada, ali nikada neću reći da ne bih igrao u Andori, jer nikada ne govorim to, ali reći ću 99 posto da ne bih otišao tamo”, završio je Pique.

Pique je upisao 616 nastupa u kojima je osvojio osam titula La Lige i tri Lige prvaka.

Na međunarodnoj sceni osvojio je Svjetsko prvenstvo 2010. i Euro 2012. godine sa Španijom čiji dres je oblačio 102 puta, piše Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh