Fudbal

Mbappe više nije najskuplji nogometaš svijeta

Haaland je eksplodirao ove godine u Premier ligi

Kylian Mbappe - twitter

Transfermarkt, specijalizirani portal za procjenu vrijednosti nogometaša, objavio je novu listu najskupljih igrača na svijetu. Na samom se vrhu dogodila promjena. Dosad je najvrjedniji igrač na svijetu bio napadač PSG-a i francuske reprezentacije Kylian Mbappe, čija je vrijednost 160 miliona eura. No prestigao ga je Norvežanin Erling Braut Haaland, koji je sad na prvom mjestu. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 170 miliona eura.

Haaland je eksplodirao ove godine u Premier ligi

Napadaču Manchester Cityja cijena je porasla sa 150 na 170 miliona eura. Ove sezone zabio je 22 pogotka u svim natjecanjima.

Na trećem je mjestu sjajni Realov Brazilac Vinicius Junior, strijelac jedinog pogotka u proteklom finalu Lige prvaka. Njegova je vrijednost procijenjena na 120 miliona eura. Više od 100 miliona eura vrijedi još Phil Foden (110).

Od Zmajeva najvrjedniji Anel Ahmedhodžić

Četiri nogometaša dijele peto mjesto s vrijednošću od 90 miliona eura. To su Pedri, Harry Kane, Jude Bellingham i Bukayo Saka. Dušan Vlahović je deveti, vrijedi 85 miliona eura. Deseto mjesto dijele desetorica nogometaša, svi oni vrijede 80 miliona eura – Musiala, Tchouameni, Valverde, Rice, Rodri, Nkunku, Bernardo Silva, Kimmich, Salah i De Bruyne.

Najskuplji bh. nogometaš po Transfermarktu je Anel Ahmedhodžić . Defanzivac Sheffield Uniteda vrijedi 10 miliona eura. Nakon njega slijede Pjanić sa 9.5, Krunić sa 9, te Amar Dedić sa 7 miliona eura. Edin Džeko je tek na devetom mjestu najvrjednijih bh. nogometaša sa vrijednošću od 4 miliona eura, piše Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh