Fudbal

U UEFA takmičenjima samo vakcinisani

Iz Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) najavili su kako će PCR testovi i medicinska izuzeća moći da se koriste još samo u baraž mečevima Evropske lige i Konferencijske lige.

UEFA - Sport1.oslobodjenje.ba

Od osmine finala igrači će obavezno morati da budu vakcinisani. To najavljuje da će i naredne sezone vakcinacija takođe biti uslov za igranje evropskih takmičenja.

Da UEFA pooštrava kriterije postalo je jasno poslije online sastanka učesnika naredne faze trećeg po važnosti takmičenja, kome je prisustvovao i generalni direktor Partizana, Miloš Vazura.

“Dobili smo smernice od UEFA na online sastanku da će PCR testovi, odnosno medicinsko izuzeće, važiti još samo u prvom dvomeču druge faze takmičenja u Konferencijskoj ligi i da posle toga oni koji ne budu vakcinisani neće moći da igraju. Igrači Partizana su već upoznati sa tom odlukom, jasno im je preneto kakve su sugestije. Verujem i da to neće biti problem, jer mi u timu već imamo veliki broj vakcinisanih fudbalera”, rekao je Vazura, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh