BiH

Kraljica Elizabeta u božićnoj poruci odala počast voljenom princu Filipu

Božić može biti težak za one koji su izgubili voljene. Ove godine posebno razumijem zašto, rekla je u poruci.

Kraljica Elizabeta - Screenshot

Kraljica Elizabeta je odala počast svom suprugu u svojoj prvoj godišnjoj božićnoj poruci od njegove smrti, piše BBC. Jako emotivno je govorila o princu Filipu, koji je preminuo 9. aprila ove godine, prenosi Avaz.

– Božić može biti težak za one koji su izgubili voljene. Ove godine posebno razumijem zašto – rekla je u poruci.

Ona je princa Filipa opisala kao svog “voljenog” i rekla da je osjetila njegovo prisustvo tokom prazničnog perioda.

Komentari kraljice Elizabete o gubitku dolaze u pozadini još jedne godine pandemije.

Dok je govorila pored njhove zajedničke fotografije, kraljica je odala počast preminulom vojvodi od Edinburga, svom suprugu.

– Taj nestašni, upitni bljesak u njegovim očima bio je blistav i na kraju kao i kada sam ga prvi put ugledala – rekla je kraljica Elizabeta.

– Ali život se, naravno, sastoji od konačnih rastanaka, kao i prvih susreta. I koliko god on meni i mojoj porodici nedostaje, znam da bi želio da uživamo u Božiću – rekla je kraljica, prisjećajući se njegove “sposobnosti da istisne zabavu iz svake situacije”.

Nakon još jedne godine neizvjesnosti s pandemijom, kraljica je govorila o umirujućoj udobnosti porodičnih tradicija, kao što je “gledanje omiljenog filma kojima već znamo kraj”.

Kraljevski pomoćnici su odbili da kažu šta bi mogao biti tako omiljeni film – iako je njen unuk princ Vilijam nedavno ukazao na Elfa kao jednog od njegovih sezonskih favorita.

Ove sedmice Bakingamska palača najavila je planove za službu zahvalnosti za život princa Filipa, koja će se održati u Vestminsterskoj opatiji na proljeće.

U govoru je naglašena važnost “prenošenja štafete” sljedećoj generaciji, u godini kada je 95-godišnja monarhica imala vlastitih zdravstvenih problema.

Božićno emitovanje, snimljeno u dvorcu Vindsor, bilo je najduže pojavljivanje kraljice otkako se morala povući iz niza događaja tokom jeseni.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh