Hrana i piće

NISU SAMO BRESKVE I SLADOLED: Evo koja je najbolja UŽINA ZA PLAŽU i zašto baš ta!

Nije na odmet znati…

Plaža - RAS Srbija

Sigurno je da skoro da ne postoji osoba koja, kada ide na plažu, ne voli da ponese nešto što bi gricnula, kada se na primjer umori od plivanja ili iscrpi od sunčanja.

Postoji nekoliko namirnica koje se zapravo preporučuju da se nose, s obzirom na to da svaka od njih ima određenu ulogu:

1. Kivi protiv umora

Riječ je o voću koje u sebi sadrži visok nivo vitamina C, što se pozitivno odražava na proizvodnju kolagena, ali i cirkulaciju. Pored toga, možemo izdvojiti prisustvo minerala magnezijuma i kalijuma, koji umanjuju tromost.

2. Kajsije za ljepši ten

Karotenoidi, među kojima je najpoznatiji beta-karoten, pogoduju koži izloženoj suncu. Sa druge strane, bakar, gvožđe i magnezijum uspješno spriječavaju pad energije.

3. Badem protiv gladi

Ovo koštunjavo voće je veliki saveznik u ishrani, jer je bogato vlaknima i esencijalnim masnim kiselinama, koje održavaju sitost. Takođe, zbog svog sastava otklanjaju znake netrpeljivosti i promjene raspoloženja, do kojih dolazi na visokim temperaturama. Najvažnije je spomenuti aminokiseline, kakav je triptofan, ali i vitamine B kompleksa.

4. Breskve za hidrataciju

Pored ove blagodeti, breskve su odlične i za cirkulaciju, jer su bogate vitaminom C, magnezijumom i kalijumom. Takođe, one spriječavaju nadutost.

5. Lubenica za zaštitu kože

Ovo voće snažan je antioksidant, ali i saveznik u održavanju mladolikog izgleda, sve zahvaljujući vitaminu C i likopenu, piše “Srbija Danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh