Vijesti

Medicinska sestra razbila flašicu s vakcinom, pa vakcinisala ljude fiziološkom otopinom

Medicinska sestra u centru za vakcinaciju Friesland u Njemačkoj slučajno je razbila flašicu sa vakcinom Pfizer/BioTech, nakon čega ju je zamijenila fiziološkom otopinom i njom vakcinisala šest osoba.

Događaj je šokirao i samu ministricu zdravstva Donje Saske Danielu Behrens.

– To je ozbiljan prekršaj – kazala je Behrens u nedjelju u Hannoveru, piše Fenix-magazine.

Medicinska sestra priznala je da je u srijedu slučajno ispustila flašicu BioNTech vakcine nakon čega je u injekcije stavila fiziološku otopinu.Naime, vakcina Pfizer/BioNTech se miješa s fiziološkom otopinom.

Nužno je napomenuti kako ne postoji zdravstveni rizik za vakcinaciju samo fiziološkom

Zbog tog njenog čina sad se mora utvrditi ko je umjesto vakcine dobio fiziološku otopinu.

Naime, vakcina Pfizer/BioNTech se miješa s fiziološkom otopinom. prenosi 2Faktor

Antigenski test će sad morati utvrditi ko od njih 200 nije dobio vakcinu.

– Sada je na policiji i državnom tužitelju da razjasne ovaj šokantan slučaj s odgovornim akterima u okrugu Friesland. Fokus je na ljudima koji su vakcinisani dok je medicinska sestra bila na dužnosti – rekla je Behrens.

Medicinska sestra je od početka godine bila stalno zaposlena u centru za vakcinaciju Friesland u Schortensu, a slučaj je izašao na vidjelo nakon što je priznala kolegi sve u subotu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh