Svijet

Njemačka planira da vakciniše sve građane do kraja ljeta

Predstavnik njemačke vlade izjavio je danas da će Vlada sprovesti plan gdje će svi građani biti vakcinisani do kraja ljeta ove godine uprkos suspenziji vakcina kompanije AstraZeneka.

Njemačka - Reuters

Više od 10 zemalja EU suspendovalo je upotrebu vakcine AstraZeneka zbog bezbjednosnih pitanja i zabrinutosti da je kod 30-ak od ukupno pet miliona primalaca nakon vakcinacije došlo do stvaranja krvnih ugrušaka, prenio je Rojters.

Njemačka agencija za lijekove trebalo bi sutra da objavi rezultate svoje revizije vakcine AstraZeneke, a vlada u Berlinu je saopštila da će slijediti instrukcije svog regulatornog tijela.

U međuvremenu, kancelarka Njemačke Angela Merkel izjavila je da će svim Njemcima biti ponuđeno da se vakcinišu do 21. septembra, tj. 5 dana uoči saveznih izbor

Do sada je 8,1 odsto od 83 miliona Nemaca primilo bar prvu dozu neke vakcine. prenosi “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh