Svijet

Jača eksplozija u Njemačkoj: Ima povrijeđenih

Prema izvještaju policije, nekoliko ljudi povrijeđeno je u eksploziji plina u Memmingenu.

Eksplozija u Njemačkoj - Bild

Nesreća se dogodila u zgradi bavarskog Crvenog križa. “Ne može se isključiti još jedna eksplozija”, rekla je glasnogovornica policije.

Potraga za curenjem još uvijek traje, a strahuje se da bi se plin mogao proširiti pod zemljom.

U kontrolnom centru odgovornom za hitne pozive vatrogascima i spasilačkoj službi, glasnogovornik je pretpostavio da su četiri osobe ozlijeđene.

Prema izvještaju u Allgäuer Zeitungu, žena je teško ozlijeđena. S spasilačkim helikopterom prebačena je u kliniku za nezgode u Murnauu.

Vatrogasna služba, spasilačka služba, organizacija za tehničku pomoć i policija trenutno su na lokaciji. Nesreća se dogodila oko 6 sati ujutro.

“Sve zgrade u radijusu od 500 metara su evakuirane, uključujući uredničke sobe Memminger Zeitung”, izvještava Allgäuer Zeitung, prenosi “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh