BiH

U Travniku otvoren prvi selfie muzej u BiH

Iz Travnika priča o zanimljivim idejama koje mladi pretvaraju u biznis. Naime, kroz projekt podrške poslovnim idejama mladih, prvi selfie muzej u BiH otvorio je svoja vrata za sve ljubitelje modernih tehnologija.

Muzej Travnik - FTV

Kada puna dolara, Barbie kuća, cvjetna ljuljačka, džinovski kolači, samo su neke od instalacija koje plijene pažnju posjetilaca, a koje će ljubiteljima društvenih mreža ponuditi dobru zabavu i stvaranje vlastitih umjetničkih djela.

Mlada poduzetnica Merima Habibović ovu ideju je realizovala, kaže, s ciljem da građanima ponudi nešto novo, a uz to svoju poslovnu ideju pretvori u održiv biznis. Vjeruje se da će uz ovakav projekt to biti moguće.

– Mislim da je ovo mjesto na kojem bi ljudi mogli da se zbliže, imaju druženja. Sve uspomene koje imamo, ako nemamo fotografiju ili pisani trag o tome, ostanu u blijedom sjećanju – kaže Merima, piše “Federalna“.

Za razliku od većine mladih koji u potrazi za poslom odlaze iz naše zemlje, desetine njih do sada je kroz projekte Centra za edukaciju mladih, podržani od međunarodnih partnera i lokalne vlasti, dobilo priliku da vlastite ideje pretvore u biznis i svoju budućnost ostvare ovdje.

– Podrška koju mladi poduzetnici dobiju kroz projekt Trein se ne odnosi samo na inovativnost nego i njihovu sposobnost da razviju tu ideju – ističe Rismir Krajišnik, PR Centra za edukaciju mladih Travnik.

Ovakvi projekti primjer su kako je uz malu financijsku podršu moguće realizirati poslovne ideje, a sve sa ciljem otvaranja novih radnih mjesta u atraktivnim sektorima, te osnažiti mlade za pokretanje vlastitih biznisa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh