Region

Najavljene vremenske nepogode već siju haos, u prekidu veći broj trajektnih linija, potop u Omišu

Brojne brodske linije su otkazane, na cestama su moguće poledica i odroni, a riva u Omišu je potopljena

jutarnji

Veći dio Hrvatske borio se u četvrtak s ekstremnim vremenskim prilikama, a nakon kratkog predaha u petak i subotu, DHMZ za nedjelju ponovno najavljuje udare juga do orkanskih 130 km/h na cijelom Jadranu, a uz obalu do 90 km/h. Osim na vjetar, DHMZ upozorava na obilne oborine, tijekom nedjelje može pasti do 90 litara kiše po kvadratnom metru.

Kraća sunčana razdoblja moguća su uglavnom ujutro. Kiša će veći dio dana biti rijetka ili će izostati, ali u ranu večer očekuje se jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, prvo u sjevernoj Dalmaciji, ali će se brzo širiti na jug. Lokalno za vrijeme neverina u kratko vrijeme može pasti preko 40 litara kiše po kvadratnom metru, što može izazivati lokalne bujične poplave.

Nevrijeme i obilna kiša potopisi su i rivu u Omišu, javlja portal Dalmacija Danas koji je objavio i snimku iz Omiša.Zbog jakog i olujnog juga u prekidu su jutros brojne trajektne, katamaranske i brodske linije, a kolnici su jutros mjestimice mokri ili vlažni i skliski, dok zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku.

Ponegdje ima i magle. Moguća je poledica te odroni. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta za sav promet zatvorene su: državna cesta DC547 Sv. Rok-Mali Alan i županijska cesta ŽC5199 Sušanj-Štirovača.

Zbog odrona, vozi se jednim trakom, naizmjence, na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Ruskamen kod Omiša te na DC70 kod mjesta Gata.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Zbog vjetra u prekidu su:

trajektne linije: Zadar-Preko, Brbinj – Zadar (Gaženica) – Brbinj, Biograd – Tkon, Sućuraj-Drvenik, Sumartin-Makarska,Trogir/Soline-Drvenik Veli-Drvenik Mali, Split-Vela Luka-Ubli, Zadar (Gaženica) – Sestrunj – Zverinac – Molat, Zadar (Gaženica) – Bršanj – Rava – Mala Rava, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ, Stinica-Mišnjak, Lopar-Valbiska, Brestova-Porozina, Valbiska-Merag, Šibenik – Kaprije – Žirje, Prapratno-Sobra;

katamaranske linije: Milna-Rogač-Split, Dubrovnik-Šipan-Sobra, Zadar – Rivanj – Sestrunj – Zverinac – Božava – Brbinj, Zadar – Molat – Brgulje – Zapuntel – Ist, Zadar – Iž Mali – Iž Veli – Mala Rava – Rava, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar, Ubli -Vela Luka-Hvar-Split , Vis-Split, Korčula-Hvar-Split, Split-Bol-Jelsa, Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka;

brodske linije: Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Vrgada-Pakoštane-Biograd, Zadar-Sali-Zadar, Zadar-Mail Iž-Mala Rava-Rava, Zadar-Preko, Mali Lošinj-Unije-Susak, Komiža-Biševo.

Trajekt na liniji 335 Prizna-Žigljen ne prevozi autobuse i kampere.

Zbog najave loših vremenskih uvjeta danas se neće moći obaviti putovanje na brzobrodskoj liniji 9141 Zadar-Pula,prenosi Jutarnji

Danas će u prekidu biti brzobrodska linija Milna-Ročač-Split.

U liniji 505 obavit će se izvanredno putovanje Šibenik – Šepurine – Zlarin – Šibenik, s polaskom iz luke Šibenik u 6,45 sati bez pristajanja u Prvić Luku i Vodice.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh