Svaštara

MOJA DECA SU DERIŠTA I NE MOGU SVAKO VEČE DA IM ČITAM PRIČE: JEDNA MAJKA ŠOKIRALA ISKRENOŠĆU..

Laura iz Melburna je priznala da su njena djeca “derišta” i da joj se na da uvijek da im spremi večeru ili da im čita priče prije spavanja.

Majka Laura - Instagram

Ona smatra da bi roditelji trebalo da budu iskreni i priznaju da ne vole svoju djecu svake minute.

U objavi je istakla da to mame ne čini lošima, a roditelji bi trebalo da budu iskreniji u pogledu svojih osjećaja i da ne osuđuju.

Znam da se mnogo roditelja žali na roditeljstvo, ali to je zato što je vaspitanje djece najteža stvar koju sam ikad učinila. Svaki dan je nešto novo. Danas sam isfrustrirana, plakala sam, osjećala sam krivicu, osjećala se sretno i voljeno, davala ljubav i sve to za manje od 24 sata. Teško je svim roditeljima. Mislim da bi svi trebalo da budemo iskreni oko toga – rekla je.
Laura je mama troje djece, Lusi (6), Sofije (4) i Jemesa (2).

Zašto nekad ne bi mogle slobodno reći ‘Jednostavno ne mogu večeras da spremam večeru’ ili da nas pomisao o čitanju priča tjera da ‘izvadimo sebi oči’. Želim da znate da sa mnom to možete reći i nikada neću pomisliti da ne volite svou djecu zbog toga ili da niste zahvalni. Jer znate što je još teže od odgoja djece? Pretvarati se da nije teško – napisala je ova mama.
Njena objava je odjeknula kod drugih mama i prikupila je stotine komentara, prenosi “Hayat“.

Da, upravo je ovo bila i moja misao danas! Lijepo je znati da nisam sama u ovome – komentirala je jedna mama.

Najbolja objava ikad. Slažem se – dodala je druga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh