BiH

Dodik: Inzko više ništa ne može nametnuti, da li u Evropi tako rade?

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko više ništa ne može nametnuti niti ima razloga, te ocijenio da to zapadna Evropa ne može da prihvati.

Milorad Dodik - RTRS

“Njega nešto popali u Sarajevu i on odmah počne da reaguje kao iz vedra neba. Vjerovatno oni u Sarajevu to od njega traže”, rekao je Dodik komentarišući prijetnje Inzka da će nametnuti zakon o negiranju geoncida ako ne bude usvojen do 11. jula naredne godine.

Dodik je istakao kako ne misli da Inzko može nešto da nametne, prenosi “Klix“.

“Šta i ako nametne, nema razloga… Ipak je on olupina u smislu da je prošlost, a da li će uspjeti sa tim njegovim… Vidjet ćemo”, izjavio je Dodik.

On smatra da je to prošlo vrijeme i da zapadna Evropa to ne može da prihvati.

“Kakva je to priča o tome da na silu nešto nekome namećete. Da li to u Evropi tako rade?”, upitao je Dodik.

Dodik je ocijenio da se od Inzka svašta može očekivati i “da je izgubio kompas jer mu je cilj da dobije još koju godinu mandata”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh