Estrada

Oglasio se doktor koji je operisao Boru Drljaču: “Bili smo izuzetni prijatelji, nikad se nije žalio, radovao se svakom trenutku”

Ugledni i poznati srpski hirurg, akademik profesor dr Mirko Kerkez, koji je, svojevremeno liječio i operisao Boru Drljaču, kaže da je „otišao silan čovjek i umjetnik“.

Bora Drljača - Srbijadanas.com

“Volio je život, radovao se svakom trenutku, bio je pun optimizma u svakoj situaciji, a kad bi mu bilo teško znao je da me zove i po desetak puta, i danju i noću, jer smo, bili, ne samo zemljaci, već izuzetni prijatelji”, kaže profesor Kerkez, pišu “Novosti“.

“Bio je dobar pacijent, nikad se ništa nije žalio, vjerovao je ljekarima, bio zahvalan i ljekarima i osoblju kad god je bio u bolnici. Nama je, i pred operacije koje je imao, znao da unese vedrinu, da porogovori viceve njegovim lijepim krajiškim glasom, pa još kad zapjeva „na suho“.

Bora je, kaže dr Kerkez, bio kao majka mnogim Krajišnicima koji su, poslije njega došli u Beograd, pomagao im je koliko je mogao, a svakoga je, u najmanju ruku, volio i poštovao.

“Nikad se nije pravio važan, uvijek je bio isti kao onaj mali Bora, kad je krenuo iz rodnog sela, kod Petrovca, u svijet, gdje je napravio veliku muzičku karijeru, postao populan, ne samo u našem rodu”, naglašava profesor Kerkez.

“Stigla ga je, nažalost, najteža, opaka bolest za koju nije bilo lijeka. Veliki čovjek Bora, popularni pjevač koga žale listom njegovi Krajišnici i mnogi drugi poštovaoci, ostaće da traje, zaista, na mnoga ljeta. To je i zaslužio.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh