Svaštara

Tri znaka Zodijaka su oličenje nestrpljivosti i kod njih sve mora sad i odmah

Ne kaže se uzalud – strpljen, spašen. A strpljenje je vrlina koja čini se nije data svima.

Muškarac - Ilustracija/Amazonke.com

Strpljenje se obično uvijek dobro nagrađuje, to se uči od malih nogu kada vam roditelji govore da budete strpljivi i da ćete dobiti za rođendan novu igračku. Međutim, pojedincima strpljenje uprkos velikom trudu zaista teško pada.

Gledano sa astrološkog stanovišta, upoznat ćemo vas danas sa tri znaka koja važe za najnestrpljivije, prenosi “Direktno“.

Strijelac

Strijelac život posmatra kao sunđer iz kog zna na koji način iscjediti svaku kap. Sa rancem prebačenim preko ramena Strijelac kao ljubitelj slobode, uvijek teži ka kretanju i avanturama. Unutrašnji poriv ih ne drži na mjestu i navodi ih da rizikuju i doživljavaju uzbuđenja vredna pričanja pokolenjima. Strijelac razmišlja u pravcu: “zašto bi nekog zanimalo to da je osoba sjedila sa peškirom na glavi sat vremena i čekala da joj se kosa osuši?” Strijelac se užasava dosadne svakodnevice i nema strpljenja za statične ljude u svom životu.

Vodolija

Intelektualci s jedne strane, a tvodoglave ličnosti koje vole sve da znaju, s druge strane. Vodolije su iskonski mislioci, koji često sebe smatraju bićima sa druge planete, ili makar zalutalim u prošlosti. Vodolije imaju osjećaj da svijet kaska za njima i stalno imaju potrebu da poguraju stvari ka naprijed. Njihova progresivnost je istovremeno njihov mač sa dvije oštrice. Vodolije ne trpe nesposobnost odnosno smatraju da nemaju dovoljno vremena u svom životu za osobe koje ne prate njihov tempo.

Ovan

Ovan kao vatreni znak uvijek djeluje impulsivno i prilazi zadacima u životu sa žestokom hitnošću. Ništa ga ne može više izbaciti iz ravnoteže od neodlučnog prijatelja u restoranu koji 10 minuta gleda jelovnik i ne zna šta da naruči, ili djevojke kojoj pravi društvo u šopingu pri čemu ona ne može da se odluči između dva po njemu ista para čizama. Ovan je stvoren za akciju i ima osjećaj da ga trivijalne sitnice vuku prema dnu, piše “Luftika“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh