Svijet

Potjera za ‘njemačkim rambom’ u jeku – Pedofil bježi kroz šume, traži ga na stotine policajaca, građanima rečeno da ostanu kod kuće

Potraga za pedofilom Ivom Etienom Raušom (31) u Njemačkoj i dalje traje.

Ivo Etien Rauš - Offenburg Police Headquarters

Beskućnik, kojeg su mediji prozvali njemački Rambo, sa lukom i strijelom izmiče policiji i skriva se u šumama, za njim više stotina policajaca traga gotovo 48 sati, a lokalno stanovništvo je upozoreno da ne izlazi iz svojih kuća

Policija u Ofenburgu na jugozapadu Njemačke saopštila je da se policajci probijaju kroz nepristupačan teren uz podršku pasa tragača i helikoptera.

Drama je počela u nedjelju nakon što je policija zaustavila Rauša radi provjere. On je u prvi mah sarađivao sa policijom, da bi potom iznenada izvadio pištolj, prijetio im i prisilio ih da predaju svoje oružje. Razoružao je čak četvoricu policajaca.

Potom je, naoružan njihovim oružjem i lukom i strijelom pobjegao u šumu gdje se vjerovatno i dalje krije.

Njemačka policija je ubrzo objavila identitet bjegunca kom se, kako prenose nemački mediji, na teret stavlja pedofilija i pokušaj ubistva. Navodno je Ivo 2010. godine strijelom teško ranio svoju tadašnju djevojku nakon svađe. Takođe, sumnjiči se da je skupljao i distribuirao dječju po*nografiju.

– Vjerujemo da je u pitanju veoma opasan čovjek i molimo ljude da u svoja vozila ne primaju stopere i ako je moguće da ne napuštaju svoje domove dok ne uhvatimo bjegunca – saopštili su iz policije.

Policija vjeruje da se Ivo uspješno krije po šumama jer odlično poznaje teren. Navodno je živio u jednoj od brvnara duboko u šumi. Prema nezvaničnim informacijama i ranije je dolazio u sukob sa policijom zbog nelegalnog držanja oružja.

U posljednjem stanu u kom je živio pronađeni su veća količina oružja i kanisteri benzina, a na tavanu je otkriveno i malo strijelište, prenosi Bild.

Stan je navodno napustio jer nije više mogao da plaća kiriju, a onda je neko vrijeme živio u svom automobilu da bi potom ušao u kolibu na rubu šume, piše “Informer“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh