Fudbal

Prijedlog Takmičarske komisije N/FS BiH: Premijer liga se prekida, FK Sarajevo prvak

Takmičarska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine predložila je rasplet Premijer lige BiH za sezonu 2019/2020.

FK Sarajevo - SCsport.ba

Komisija na čijem čelu je Milorad Lale je predložila Izvršnom odboru N/FS BiH da se Premijer liga prekine i da se aktuelno stanje na tabeli prizna kao konačno.

U trenutku prekida odigrana su 22 kola, odnosno kompletiran je dvokružni sistem takmičenja, a s obzirom da se u RS-u ne mogu igrati utakmice Takmičarska komisija je predložila da se lider Fudbalski klub Sarajevo proglasi prvakom, prenosi “Hayat“.

Bordo tim je osvojio 45 bodova i igrat će kvalifikacije za Ligu prvaka, dok će drugoplasirani FK Željezničar sa 42, trećeplasirani HŠK Zrinjski sa 38, te FK četvrtoplasirani Borac sa 36 bodova ići u kvalifikacije za Evropsku ligu ukoliko Izvršni odbor usvoji prijedlog.

Kup Bosne i Hercegovine, koji je došao do polufinala, neće se igrati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh