BiH

“Pacijenti znaju da je sve bolje nego prije mojega dolaska u KCUS”

Riječi su ovo Sebije Izetbegović, generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a koja je na molbu novinara prokomentarisala tvrdnje prema kojima je upravo ona, navodno zaslužna za odgađanje tematske sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj se trebalo raspravljati o stanju na KCUS-u.

Sebija Izetbegović - Avaz.ba

“Zna se ko i kako uređuje dnevni red. Istina je da ‘ti iz nekih stranaka’ zlonamjerno komentarišu KCUS, najbolju zdravstvenu ustanovu u BIH, ali to je njihov problem. Važno je da mi napredujemo i da pacijenti znaju da je sve bolje nego prije mojega dolaska u KCUS”, kazala je Izetbegović za “Radio Sarajevo“.

Podsjetimo, Nermin Muzur, zastupnik Naroda i pravde (NiP), danas je kazao kakao je predsjedavajući Zastupničkog doma PFBiH Mirsad Zaimović bio izložen strašnim pritiscima Sebije Izetbegović.

Iz Nezavisnog bloka su poručili da je odgađanje sjednice samo još jedan od dokaza da Sebija Izetbegović ima moć, osim što kontroliše zdravstveni sistem, da kontroliše i zakonodavnu vlast u Federaciji BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh