Region

U napuštenoj kući dva puta silovao djevojčicu, ostala trudna

Županijski sud u središnjoj Hrvatskoj pokrenuo je istragu protiv muškarca kojeg sumnjiče da je dva puta u napuštenoj kući silovao djevojčicu koja je kasnije ostala trudna.

No image - Haber.ba

Muškarac je ispitan te je priznao da je počinio kazneno dijelo, no branio se da je mislio da žrtva ima više od 15 godina.

S obzirom na priznanje, u žalbi sudu iznio je kako smatra da “nije potrebno provoditi istragu i prikupljati daljnje dokaze i podatke, posebno one koji nisu sporni”.

Stavlja mu se na teret da je u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona naveo djevojčicu u napuštenu kuću te joj zaprijetio, ali i imao spolni odnos. Nekoliko sedmica kasnije je na istom mjestu i na isti način po drugi put imao spolni odnos, nakon čega je djevojčica ostala trudna.

U zakonu je određeno da će se u istrazi prikupiti dokazi i podaci potrebni da bi se moglo odlučiti hoće li se podignuti optužnica ili obustaviti postupak, pa je pozivanje osumnjičenika na moguće daljnje traumatiziranje žrtve i njen uže porodice potpuno neosnovano s obzirom na primarni cilj istrage – obrazložio je sud, odbacujući osumnjičenikovu žalbu.

Prijeti mu od 3 do 12, odnosno 15 godina zatvora, ovisno o tome kako će njegovo djelo tužiteljstvo okarakterizirati, a sve pod uslovom da u sudskom postupku za to bude i osuđen, piše “24sata“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh