Zdravlje

JAPANKE SE KUNU U OVU DIJETU: Jedite sve ŠTA HOĆETE, važno je samo jutro

Ova japanska „dijeta“ zaista je jednostavna onako kako i zvuči na prvu loptu: svaki dan odmah nakon ustajanja pije se najprije četiri čaše mlake vode u malih gutljajima i na prazan želudac.

Voda ne smije nikako biti hladna, važno je da je mlaka, a zdravo je piti čak i toplu vodu,, piše “Espreso.rs“.

Kako se želudac ne bi dodatno opteretio i naduo, pije se obična voda, odnosno negazirana voda. Zatim treba čekati najmanje 45 minuta do doručka

Inače se može jesti kao i inače – doduše, trebaš imati na umu da japanska ishrana važi za jako zdravu: na jelovniku se nalazi prvenstveno povrće, riba i riža, a mlečni proizvodi i meso se jako malo konzumiraju.

Usprkos tome, Japanke se kunu u dodatnu vodenu dijetu: podstiče izmenu tvari u organizmu, poboljšava izlučivanje otrovnih tvari i hrani mišićne ćerlije tečnošću pa koža postaje sjajnija. Osim toga, voda napuni želudac pa obično jedemo manje za doručak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh