BiH

Srbija donirala 100.000 eura za izgradnju Doma zdravlja na Jahorini

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je ova lokalna zajednica od Vlade Srbije dobila 100.000 evra donatorskih sredstava za izgradnju Doma zdravlja na Jahorini.

Jahorina- is- radio

“Na ovaj način ćemo dobiti adekvatnu ambulantu za pružanje primarne zdravstvene zaštite na Jahorini svim skijašima, posjetiocima koji borave na planini, da bi se osjećali bezbjedno”, izjavio je Jugović “Srni”.

On je naveo da će pokušati da kompletan projekat realizuju u toku ove godine jer se veže za početak zimske skijaške sezone na Jahorini, te dodao da opština planira da u narednom periodu uradi projektnu dokumentaciju.

Jugović je rekao da je obaveza opštine da obezbijedi uslove za izgradnju objekta, zemljište, nadzor nad izgradnjom, a sva plaćanja ići će posredstvom Ministarstva finansija Republike Srpske.

On je dodao da će u dogovoru sa menadžmentom Olimpijskog centra “Jahorina” u narednom periodu biti definisana tačna lokacija za izgradnju objekta.

Prema njegovim riječima, regulacionim planom je predviđeno da lokacija bude pored hotela “Košuta”, ali nisu definisani imovinski odnosi.

Jugović je zahvalio Vladi Srbije i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji drugi put pomaže Palama.

“Nakon izgradnje Romanijske ulice, sada je to i ambulanta na Jahorini. Nadamo se da će saradnja biti nastavljena, s obzirom na to da Sporazum podrazumijeva uspostavljanje specijalnih paralelnih odnosa Srpske i Srbije. Nadam se i da ćemo imati priliku da vidimo predsjednika Vučića na Palama da bismo mu se na određen način odužili i da bi vidio da su ta sredstva iskorištena na najbolji način”, istakao je Jugović.

On je podsjetio da je u njegovom dosadašnjem mandatu uloženo oko 2,5 miliona KM opštinskih sredstava za infrastrukturne projekte i 2,5 miliona kreditnih sredstava i novca Vlade Srbije, a Vlada Srpske je uložila 1.200.000 KM u razvojne projekte opštine Pale.

Opština Pale jedna je od 42 lokalne zajednice u Republici Srpskoj kojima su dodijeljena sredstva za realizaciju projekata iz donacije Srbije od 9,3 miliona evra, realizovane u okviru mehanizma saradnje prema Sporazumu o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srpske i Srbije.

Sporazumi o finansiranju projekata donatorskim sredstvima Vlade Srbije potisani su juče u Banjaluci.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh