BiH

Evo šta je Milan Tegeltija kazao povodom videa objavljenog na “Žurnalu”

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) Milan Tegeltija, prema navodima portala “Žurnal” je pristao da mu čovjek kojeg je vidio dvaput u životu dovede čovjeka kojeg nikad nije vidio u životu da pričaju o pojedinačnom krivičnom predmetu o kojem članovi VSTV-a ne smiju pričati.

Milan Tegeltija - Nezavisne.com

Kako bi potvrdili svoje navode, novinari portala “Žurnal” objavili su i video snimak razgovora pomenutog inspektora SIPA-e, gospodina Marka Pandže, biznismena iz Velike Kladuše Nermina Aleševića i predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije.

Predsjednik Tegeltija za portal “Radio Sarajevo“, a nakon objavljivanja video snimka kazao je da jedini njegov komentar da čak i ovakav kakav je taj snimak, isječen i zakonski vrlo upitan u cjelosti potvrdjuje navode iz njegovog demantija.

I na tom i takvom snimku se jasno čuje kako govorim ‘ja ti sad ništa ne mogu pomoći’, te sam gospodina Aleševića upućujem da mi dostavi dokumente, broj predmeta i ime i prezime postupajućeg tužitelja, a što je redovna praksa u VSTS po prigovorima stranaka na dužinu trajanja postupka“, naglasio je Tegeltija.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh