Fudbal

Englesko finale Lige prvaka je zakazano: Tottenham izbacio Ajaxove mladiće u polufinalu

U okviru druge uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka Ajax je na svom stadionu dočekao ekipu Tottenhama. Konačan rezultat utakmice glasio je 2:3.

No image - Haber.ba

Domaćin je mnogo bolje otvorio večerašnji susret i došao do rane prednosti. Igrao se peti minut utakmice, kada je Mathijs de Ligt sjajnim udarcem glavom pogodio mrežu Hugo Llorisa, piše “Sport1“.

Pola sata kasnije Ajax je udvostručio svoju prednost. Ovoga puta strijelac gola bio je Hakim Ziyech pogodio na fantastičnu povratnu loptu srbijanskog fudbalera Dušana Tadića. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjene rezultata pa je Ajax imao prednost od 2:0.

Tottenham je fantastično otvorio drugo poluvrijeme i pokazao da ne odustaje od svoje želje za prolazom u finale Lige prvaka. Prvi pogodak došao je u 55. minuti utakmice, kada je Lucas Moura pogodio mrežu domaćina.

Svega četiri minute kasnije Brazilac je došao i do svog drugog pogotka, kada se fantastično snašao u šesnaestercu Ajaxa i sjajno pogodio u dalji ugao gola Andre Onane.

Mogao je Tottenham do svog trećeg gola koji bi značio prolazak dalje, ali je Jan Vertonghen u 86. minuti promašio zicer i pogodio prečku, a nakon toga njegov udarac je odstranjen sa gol linije.

Što nije iskoristio Vertonghen iskoristio je ponovo nevjerovatni Lucas Moura, koji je fantastično pogodio dalji ugao i tako kompletirao svoj hattrick i obezbjedio prolaz Pijetlovima u finale Lige prvaka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh