Svijet

“I dalje vjerujem da će će nuklearni sporazum sa Sjevernom Korejom biti postignut”

Donald Trump je izjavio da vjeruje da će nuklearni sporazum sa Sjevernom Korejom biti postignut, pošto je Pjongjang ispalio u more projektile kratkog dometa.

Donald Trump - Blogspot.com

Trump je na Twitteru napisao da vjeruje da sjevernokorejski lider Kim Jong Un “u potpunosti shvata veliki ekonomski potencijal Sjeverne Koreje i neće učiniti ništa što bi ga omelo ili uništilo”.

“On takođe zna da sam ja uz njega i ne želi da prekrši obećanje koje mi je dao. Sporazuma će biti”, naveo je američki predsjednik. Drugi samit Trumpa i Kima, posvećen denuklearizaciji Sjeverne Koreje, završen je u februaru bez dogovora, prenosi “Beta”.

Vojska Južne Koreje saopštila je da je Sjeverna Koreja jutros ispalila više raketa kratkog dometa u pravcu Japanskog mora. Japansko ministarstvo odbrane saopštilo je da nijedna raketa nije nadletjela Japan.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh