Muzika

ROCK MUZIČAR PODRŽAO BOJKOT EUROSONGA: “NE IDITE U IZRAEL DOK TAMO GINU NEVINI LJUDI”

Legendarni muzičar i član rock benda ‘Pink Floyd’, Roger Waters pozvao je sve učesnike ovogodišnjeg Eurosonga koji se održava u Izraelu, da bojkotuju ovo takmičenje u znak protesta zbog ubijanja nedužnih palestinskih civila.

Roger Waters - Ultimate Classic Rock

Waters je apelovao na takmičare da se odreknu učešća na ovogodišnjem takmičenju kako bi iskazali nezadovoljstvo izraelskom politikom koja je prema njegovom mišljenju kriva za gnusne zločine i progon Palestinaca sa svojih vjekovnih ognjišta. Waters je pohvalio izjavu irskog predstavnika na Eurosongu, Conana Osirisa koji je istakao kako nije siguran da li će otputovati u Izrael kako bi predstavljao svoju zemlju.

On može da pokaže solidarnost sa 189 nenaoružanih demonstranata koje su ubili izraelski snajperi samo prošle godine, uključujući 35 djece – izjavio je Waters što je izazvalo gnjev kod velikog broja izraelskih građana koji su saglasni kako bi nekadašnji član ‘Pink Floyda’ trebao biti proglašen nepoželjnom osobom u Izraelu, piše “Azra“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh