BiH

Zastava BiH se zavijorila na britanskom dvorcu zahvaljujući 17-godišnjoj Saneli Ramić

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježen je i u Velikoj Britaniji, na prestižnom koledžu Atlantic u Walesu, a sve zahvaljujući 17-godišnjoj studentici Saneli Ramić.

Na inicijativu ove djevojke porijeklom iz Bosne i Hercegovine, zastava Bosne i Hercegovine zavijorila se, zajedno sa zastavom Walesa, na dvorcu iz 12. stoljeća u kojem je smješten koledž.

Sanela je istakla da je željela na najbolji način doprinijeti obilježavanju 1. marta.
Razgovarala sam sa upravom Atlantic Collegea i oni su rado pristali na moju ideju i tako iskazali poštovanje prema meni i mojoj dragoj Bosni i Hercegovini. U trenutku kada je vjetar podigao zastavu, kada se stopila sa plavom bojom neba, bila sam stvarno preponosna. Moj mozak je ovdje, ali moje srce ostaje u Bosni i Hercegovini, zemlji gdje je moja porodica, moji korijeni i prema kojoj ću uvijek gajiti ljubav”, kaže mlada studentica prve godine.

Sanela je rođena u Liverpoolu, a korijene vuče iz Hercegovine.

Njena majka je iz Ljubuškog, a otac Trebinjac. Počela je studirati nakon što je jedina dobila stipendiju, od mnogo djece iz Liverpoola, koja su aplicirala. Ponosna je na svoju domovinu i često je promoviše u najboljem svjetlu, uvijek kada ima priliku. – prenosi Faktor.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh