Fudbal

Jajalo: “Ekipa je u haosu zbog prodaje kluba”

Povremeni reprezentativac BiH Mato Jajalo ove sezone igra jako dobro za Palermo, koji se bori za ulazak u Seriju A. Palermo je igrao sjajno i bio lider Serije B, ali je u posljednje vrijeme ispao iz forme i prepustio je prvo mjesto na tabeli Bresciji.

Mato Jajalo - Twitter

Ipak, u petak će Palermo ugostiti Bresciu i imati šansu da pobjedom preuzme čelo tabele, s obzirom na to da je razlika između dva tima samo bod. Navijači Palerma su u posljednje vrijeme bili prilično ljuti na svoje ljubimce te su ih često pratili zvižducima, a takav je slučaj bio nakon domaćeg remija sa Foggiom. Iako je Palermo bio mnogo bolji tim, nije uspio postići pogodak, a Jajalo smatra da će navijači ipak početi da podržavaju svoj tim čim se rezultati dodatno poprave.

“Prije dva mjeseca, aplauzima bismo bili ispraćeni sa stadiona, bez obzira na remi. No, navijačima se nema šta prigovoriti. Oni vole ovaj klub i ovaj grad te su nam velika podrška. Drago mi je što smo im u trijumfu protiv Perugie pokazali da ni nama nije novac najbitniji, nego da zaista želimo da ih obradujemo i da za njih igramo”, kazao je Jajalo.

Objasnio je i da njegov život ovisi o fudbalu i da je ljubav prema sportu prenio i na svoju djecu.

“Znamo da se Palermo nalazi u haosu oko promjene vlasništva. To na nas igrače ipak nema toliki uticaj, čim izađemo iz klupskih prostorija, fokusirani smo na druge stvari. Fudbal nam je zaista najbitniji. Ako mi ne vjerujete, pitajte moju djecu, toliko sam ih zarazio da doslovno spavaju sa loptom i po cijeli dan su vezani za nju”, kazao je Jajalo u intervjuu za “Il Corriere dello Sport”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh