Film i TV

“Svi elementi ruke bili su isčupani”: Doktor otkrio detalje Deine operacije, evo kakvi su nalazi!

Srbijanska voditeljica Dea Đurđević teško je povrijeđena u četvrtak u strašnoj nesreći koja se dogodila kod KBC Dragiša Mišović na Dedinju. Ona je tom prilikom zadovila teške povrede ekstremiteta i hitno je operisana od strane vrhunskih stručnjaka koji su uspjeli da joj spase teško povrijeđenu ruku.

Dea Đurđević - Instagram

Na čelu tima bio je jedan od najvećih eksperata u oblasti medicine, prof. dr Marko Bumbaširević, a kako je rekao za “Pink” trenutno Deino stanje je odlično i njegova pacijentkinja se dobro osjeća.

Upravo ste me zatekli u povratku iz vizite. Upravo sam je pregledao i previo. Dea se osjeća odlično, i psihički i fizički, a što je najvažnije, lokalni nalazi su odlični – otkriva dr Bumbaširević.

Ističe da je za Dein oporavak najvažnije vrijeme, ali da su prognoze odlične i da bojazni nema.

Kako je ranije istakao, riječ je o teškoj povredi, budući da su svi elementi ruke bili iščupani i kost i sve mekotkivne strukture. Upravo iz tog razloga, oporavak će biti dugotrajan.

Ruka je bila pala, ali smo uspjeli da je prišijemo što, mogu da kažem, spada u domen nemogućeg. Od nemogućeg smo, praktično, pravili moguće – rekao je Bumbaširević, prenosi ” “.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh