Svaštara

NEVJEROVATNO: Žena plivala u moru, pa je iznenadili kitovi ubice

Kit ubica ili orka najveći je predstavnik porodice delfina. Živi u svim okeanima, od ledenih sjevernih do toplih tropskih mora. Ovi su kitovi okrutni grabežljivci. Neki se hrane ribom, a neki se hrane morskim sisavcima, uključujući i morske lavove te druge kitove.

avaz

Strašni su lovci i svojim velikim zubima otkidaju komade mesa žrtve i proždiru ih bez žvakanja, prenosi Index.hr.

Hrane se i nekim vrstama ptica od kojih su najpoznatiji pingvini. Postoji pet vrsta orki, a za sve kažu da su izuzetno društvene životinje. Smatraju se jednim od najinteligentnijih životinja, a mnogo toga o njihovoj inteligenciji i komunikaciji još je uvijek neotkriveno.

Iako nisu opasni za ljude, postoji nekoliko primjera kada su ovi kitovi napadali svoje trenere u zabavnim parkovima,prenosi Senzacija

No takvim životinjama nitko ne bi trebao zamjeriti jer su u zatočeništvu. Ženi iz videa u plivanju se pridružila grupa ovih kitova, a to je u isto vrijeme strašno i veličanstveno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh