Svaštara

STATISTIČKI, OVA TRI ZNAKA ČINE NAJVEĆI PROCENAT MILIJARDERA

Analiza koju je sproveo The Small Business Blog otkriva da jedna trećina vodećih svjetskih milijardera pripada samo tri horoskopska znaka.

Novac - Pixabay/Un-perfekt

Osim svojih astroloških znakova, ovi milijarderi dijele i druge zajedničke osobine. Značajno je da su velika većina – 88% – milijardera muškarci, od kojih su 65% bijelci, a 90% u dobi od 50 ili više godina, piše NY Post.

VAGA (23. SEPTEMBAR – 22. OKTOBAR):

Predstavljajući 12% svjetskih milijardera, Vagama vlada Venera i simbolizira ih vaga pravde. Posjeduju snažan estetski osjećaj i sklonost luksuznim predmetima koje žele, ali im u početku ne mogu priuštiti.

Vage se ističu u društvenom penjanju, koristeći svoje istančane ukuse da se uzdignu u redove i dobiju pristup elitnim krugovima. Oni su vješti u stvaranju ambijenta, upuštaju se u koktel zafrkancije i uvjeravaju druge da ulažu u njihove poduhvate.

Vage milijardere uključuju Ralpha Laurena, koji je iskoristio luksuzne sportove i modu inspirisanu američkim Zapadom kako bi izgradio imperiju od milijardu dolara. Ostale imućne Vage su Alice Walton, entuzijastkinja umjetnosti i Walmart nasljednica, i Amancio Ortega, osnivač Inditexa, najveće svjetske modne trgovine.

RIBE (19. FEBRUAR – 20. MART):

Sastojeći se od 11% svjetskih milijardera, Ribe su okarakterizirane kao sanjive i intuitivne osobe koje se ističu u prodaji fantazija i privlačnosti bijega.

Jedan istaknuti primjer je Bernard Arnault, Riba i osnivač/izvršni direktor LVMH-a, najveće svjetske kompanije za luksuznu robu. Njegov portfolio uključuje renomirane brendove kao što su Moët & Chandon, Dom Pérignon i Hennessy.

Ostali milijarderi Riba su Phil Knight, suosnivač Nikea, i medijski mogul Rupert Murdoch.

BIK (20. APRILA – 20. MAJA):

Pojedinci Bikovi predstavljaju 10% svjetskih milijardera i povezani su s bogatstvom i materijalnom vrijednošću.

Poznati po svojoj odlučnosti i želji za stabilnošću, Bikovi neumorno traže udobnost i luksuz. Imaju mentalitet da uvijek teže obilju.

Među istaknutim milijarderima u znaku Bika su Mark Zuckerberg, izvršni direktor Facebooka, inovator vakuuma James Dyson, David Koch i Susanne Klatten, najbogatija žena u Njemačkoj i nasljednica bogatstva Altane, prenosi hayat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh