Kako bi baš svaki put ispale savršene, u smjesu bi trebalo dodati malo praška za pecivo.
1 šolja mlijeka
2 jaja
2 supene kašike biljnog ulja
2 šolje brašna
2 supene kašike šećera
3 čajne kašike praška za pecivo
¼ supene kašike soli
Osim njega, uz jednu šolju mlijeka bilo bi dobro dodati i jednu šolju mineralne vode!
Možda zvuči malo neobično, ali što više mlijeka stavljate to će palačinke ispasti više žilave, a mineralna voda pomoći će da se to ne dogodi i da budu “fluffy” teksture.
Pomiješajte sve navedene tekuće sastojke, a zatim dodajte brašnaste. Umutite ručno ili mikserom i ostavite smjesu da malo odstoji – to je još jedan trik za što ukusnije palačinke, piše Mondo.
![](https://www.haber.ba/wp-content/themes/flex-mag/images/logos/Haber_ba_Dobar_glas_logotip.png)