Svaštara

NAJJEFTINIJI I NAJEFEKTNIJI NAČIN DA VRATITE SJAJ LICU I TIJELU: Vazelin čini čuda od glave do pete

Isprobajte prirodnu kremu od vazelina i vaše lice će biti zahvalno!

Starenje - Dokazano.net

Vazelin je mešavina prirodnih voskova i mineralnih ulja, koja je vrlo efikasna u mnogim situacijama na koje do sada verovatno niste ni pomislili. Odličan je saveznik u borbi protiv bora, ali i u kompletnoj nezi tela. Drage dame, isprobajte ga na sledeće načine i uživajte u sjajnim rezultatima.

Voskovi i mineralna ulja iz vazelina stvaraju barijeru na koži i tako sprečavaju gubitak vode. Već znamo da je voda u koži neophodna za elastičnost. Zato brzo primetimo kada dođe do isušivanja. Tako vazelin može da vam bude sjajao sredstvo koje smanjuje bore.Recept za domaću kremu od vazelina:

Jedna kašika domaćeg meda
1 kašika vazelina
1 – 2 kapi joda
1 kašika ricinusovog ulja
Kako se priprema?

Sve se stavi u staklenu teglicu i izmeša se dobro drvenom kašičicom. Čuva se u frižideru, ali ne duže od mesec dana i ne pravi se dupla doza. Ona svako veče kožu nahrani ovom kremom, a za bore ne brine, jer ih i nema.

ZNATE ČEMU SLUŽI VAZELIN? Osim za podmazivanje, ODLIČAN je i za lepotu
ZNATE ČEMU SLUŽI VAZELIN? Osim za podmazivanje, ODLIČAN je i za lepotu
Sjajni trikovi u službi lepote: VAZELIN, moćna mast kao instant rešenje različitih problema
Sjajni trikovi u službi lepote: VAZELIN, moćna mast kao instant rešenje različitih problema
Za šta sve još možete da koristite vazelin?

Saveznik za borbu protiv žuljeva
Kako biste izbegli stvaranje žuljeva, na ključne tačke namažite vazelin pre nego što obujete nove patike ili cipele.

Sjajan priling za telo i usne
Pomešate vazelin sa šećerom i eto vam najjeftinijeg, a tako dobrog pilinga!

Laganim pilingom usana i područja oko njih uklonićete mrtvi, neželjeni deo kože. Dobar je trik naneti vazelin na četkicu za zube i lagano trljajti usne – neželjene mrlje će nestati, a usne će biti meke i sveže.

Oblikovanje obrva
Ako su vam se obrve “raščupale” i ne možete da ih ukortite, jednostavno na njih nanesite malo vazelina i očešljate ih četkicom za obrve. Bićete oduševljeni!

Dugotrajnost parfema
Vazelin će pomoći da miris parfema duže ostane na vašoj koži. Na mesta na koja nanosite parfem, najpre namažite tanki sloj vazelina i zatim poprskajte.

Sredstvo za skidanje šminke
Ako vam je ponestalo mleka za čišćenje, šminku možete da uklonite i maslinovim uljem ili vazelinom bez imalo muke.

Hidratantna krema za suvu kožu
Vazelin možete koristiti kao hidratantnu kremu za telo, pogotovo na delovima gde se koža najčešće suši i dolazi do zadebljanja – na primer, na laktovima,piše Žena

Duge i guste trepavice
Većina žena nije zadovoljna prirodnom dužinom trepavica, ali i u tome može da vam pomogne vazelin. Odlična je i jeftina zamena za skupe serume i ulja. Koristite četkicu od stare maskare kako biste svako veče na trepavice naneli malo vazelina. Za kratko vreme bi trebalo da uočite prve promene.

Mekana stopala
Vazelin je odličan za negu ispucale kože uopšte, a ako imate taj problem sa kožom stopala vazelin je pravo rešenje za vas. Savet je da kada ga namažete obujete i čarape kako bi se što duže održao na koži.

Ispucali krajevi
Ako vam je kosa spremna za šišanje a vi je puštate i ne želite da menjate dužinu, vazelin je rešenje. Namažite krajeve s malo vazelina čime ćete prividno prekriti ispucale krajeve dok se ne spremite za novu frizuru.

Skidanje farbe za kosu sa lica
Ofarbale ste se, ali ste i obojile pola lica u novu boju kose. Nanesite malo vazelina na uflekana mesta i blago utrljajte dok se boja ne skine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh