Svaštara

Istraživanje tvrdi da je ovo idealna razlika u godinama za vezu ukoliko želite da potraje

Novo istraživanje kaže da razlika u godinama može odrediti dugovječnost vaše veze, a što je veća to je i veća vjerovatnoća raskida.

Ljubav - Pixabay.com/OwerPower

Prema studiji koju je sproveo Univerzitet Emory u Atlanti, što je veća razlika u godinama, veća je i šansa za razdvajanje. Ipak istovremeno navode da je jednogodišnji jaz “sweet spot” – odnosno najidealnija opcija.

Nakon analize 3.000 ljudi, otkriveno je da parovi s petogodišnjom razlikom u godinama imaju 18 posto veću vjerovatnoću da će se rastati od parova iste dobi.

Zanimljivo je da je ta brojka porasla na 39 posto za parove s 10 godina razlike u godinama i šokantnih 95 posto za one s 20 godina razlike.

Suprotno uvriježenom mišljenju, istraživači vjeruju da je najidealnija jednogodišnja razlika između supružnika te imaju mnogo manje šanse da se rastanu, a one iznose samo tri posto.

“Može biti samo da su tipovi parova s tim karakteristikama zapravo samo oni parovi za koje je u prosjeku veća vjerovatnoća da će se razvesti iz drugih razloga”, rekao je Hugo Mialon, jedan od istraživača koji stoje iza studije. prenosi klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh