Svaštara

OBRISALA SE PEŠKIROM I SAZNALA GORKU ISTINU: Nakon tuširanja se SVA OSULA, zbog UZROKA joj se cijeli SVIJET SRUŠIO

Zbog svega ovoga, može da se tušira samo dva puta sedmično.

Svrabež - Ilustracija/Blogspot.com

Rejčl je veterinarska tehničarka koje je saznala ovu tešku dijagnozu nakon što joj se na koži počeo da pojavljuje bolni osip svaki put kada bi se tuširala ili oprala ruke, prenosi “Unland”.

Ako popije više od 120 ml vode, ako se obilno znoji ili istušira, pojavi se neviđen osip po koži.

Zbog svega ovoga, može da se tušira samo dva puta sedmično.

– Prve reakcije na koži počele su se pojavljivati kada sam imala 18 godina. Tuširala sam se, obrisala peškirom i primijetila osip. Počelo je da me boli, a svaki put bilo je sve gore i gore. Došlo je do te mere da sam plakala. Početkom prošle godine otišla sam kod doktora – ispričala je ona.

Nakon nekoliko pregleda i različitih mišljenja, biopsijom kože posumnjali su na ovu vrstu alergije, a testovi koje je odradila potvrdili su sumnju. Nije bila šokirana jer je znala da su simptomi uzrokovani vodom.

– Bilo mi je lakše jer sam imala odgovor i znala sam da nisam sama – rekla je djevojka koja ne može da pliva niti smije da pokisne.

Ova vrsta alergije pogađa oko 50 ljudi u svijetu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh