Svaštara

Šta je to što muškarci i žene prvo primjete jedno na drugom

Antropološkinja Ana Mačin sa Oksforda za svoju novu knjigu ‘Zašto volimo’ prikupila je brojna istraživanja o muško ženskim odnosima i razgovarala s mnogim stručnjacima, ne bi li otkrila koje su najveće razlike među polovima, odnosno šta jedni na drugima najčešće gledaju.

Par - Infpult.info

Otkrila je tako za Dejli Mejl da, evolucijski uslovljeno, žene na muškarcima prvo gledaju odnos ramena i struka, a poželjno je da su im ramena široka i da idu u “trougao”, kao i da je struk vizuelno uži. Takođe, žene na muškarcima vole i simetrično lice jer je ono, kako podsvjesno misle, pokazatelj dobre genetike, te im pokazuje da ih muškarac može zaštititi i posvetiti se porodici, piše Krstarica.

Muškarci su pak ‘programirani’ da na ženama prvo primjećuju njihove bokove, odnosno imaju li građu peščanog sata; jer uski struk i široki bokovi ukazuju na zdravlje i plodnost.

U eksperimentu praćenja oka koji je sproveden u Teksasu 2015. godine, naučnici su otkrili da su se muškarci, ali i žene, prvo usredsredili i proveli najduže gledajući u stomak, odnosno dijafragmu nepoznate žene pre nego što su prešli na njeno lice, što sugeriše da prilikom odlučivanja kome prići kao potencijalnom partneru, ili pri provjeri konkurencije, odnos struka i bokova jedna je od prvih informacija koje obrađuje naš mozak,pišu Nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh