Svaštara

Četiri savjeta za održavanje bijelih patika

Bijele patike su mnogima omiljena obuća – idu uz sve kombinacije i boje, a udobne su i nikada ne izlaze iz mode. Međutim, jedina im je mana što se lako prljaju i što se moraju čistiti češće nego ostala obuća.

Bijele patike - B92

Da bi vam uvijek izgledale kao nove i kako im se materijal ne bi oštetio, pridržavajte se sljedećih savjeta.

1. Nikada ih ne ubacujte u veš-mašinu
Bijele patike nikako ne perite ni u veš-mašini. Isto pravilo važi i za mašinu za sušenje. Kako se ne bi odlijepile ili materijal oštetio, nikako ih ne perite na ovaj način, pišu Nezavisne.

2. Koristite prirodna sredstva za čišćenje
Sirće je odlično sredstvo za uklanjanje fleka na bijelim patikama. Krpu umočite u sirće, a potom blago protrljajte patike. Pored toga, kombinacija vode, sirćeta i sode bikarbone veoma je efikasna. Kada napravite smjesu od ova tri sastojka, očistite patike pomoću četkice za zube, piše Super žena..

3. Bijeli lak
Ukoliko ste primjetili ogrebotine ili oštećenja na njima, možete se poslužiti bijelim lakom koji će smanjiti njihovu vidljivost.

4. Šampon
Šampon je odlično sredstvo za uklanjanje masnih mrlja. Sve što je potrebno jeste da na ta mjesta stavite malo šampona i trljate. Masne fleke biće uklonjene, a rezultati će vas oduševiti

Pored ova četiri savjeta, jako je bitno da bijele patike ne ostavljate direktno na suncu i da ne koristite jake izbjeljivače na gumenom đonu jer ga na taj način lako možete oštetiti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh