Svaštara

Odvjetnica za razvode dijeli koji je to glavni razlog zbog kojeg se parovi na kraju odlučuju rastati

Većina razvoda se događa jer osoba s kojom ste više nije osoba s kojom ste se vjenčali. Život je dug i veza koja je možda bila vrlo dobra, i između dvoje vrlo dobrih pojedinaca, može doći kraju, kaže britanska odvjetnica

Ayesha Vardag, koju zovu najboljom britanskom odvjetnicom i ‘divom za razvode’, objasnila je najčešće vrste slučajeva koji joj dođu na vrata, a jedan razlog rastave posebno ističe.

Stručna odvjetnica, inače je poznata po radu na slučajevima poznatih osoba.

Ayesha kaže da su sada više nego ikada pojedinci zarobljeni u životu s bivšim partnerima nakon prekida, zbog rasta troškova života.

Također, navodi kako sve više parova uništava svoje brakove zbog toga što ih je ‘uhvatila’ tehnologija, od fotografija i poruka koje su sve dostupnije, do sve većeg broja partnera koji stvaraju lažne profile u aplikaciji za upoznavanje kako bi uhvatili svoje supružnike u istim tim aplikacijama i aferama.

No, najčešći razlog razvoda je, navodi ona, to što se njihov odnos s vremenom mijenja.

– Već dugo govorim da se većina razvoda događa jer osoba s kojom ste više nije osoba s kojom ste se vjenčali – rekla je odvjetnica.

I to je, u osnovi, uvijek ono što rastaje ljude.

– To se može dogoditi bez obzira na to koliko je brak nekad bio dobar – ističe.

Često je vidjela, kao odvjetnica specijalizirana za razvode, da djeca ubrzavaju ovaj proces.

– Kad se dijete pojavi, jedan od roditelja može raditi duže, drugi se može početi družiti s novim roditeljima i oni polako prelaze u druge i odvojene svjetove – objašnjava.

Prema Vardag, tada otkrivaju da imaju sve manje zajedničkog.

– I izgubit će samu bit onoga što ih je prvo privuklo jedno drugome – objasnila je. Ayesha, koja je i sama razvedena, tvrdi da je važno prepoznati da veze ponekad teku svojim tokom, a da to nije ničija posebna krivnja, donosi The Sun.

Ona je pobornica ‘razvoda bez krivnje’.

– Teško je održati brak u moderno doba. Sada gledamo na životni vijek od 100 godina ako imamo sreće. Stoljeće je jako dugo vrijeme da se nastavi podudarati s drugim bićem u fazama nečijeg života – Ayesha je dodala.

Život je dug i veza koja je možda bila vrlo dobra, i između dvoje vrlo dobrih pojedinaca, može doći kraju.

– Nema potrebe za krivnjom ili žrtvom. To je ono što je razvod bez krivnje, dvoje ravnopravnih rastaju se prijateljski. To je ono čemu bismo svi trebali težiti – napominje.

Parovi dođu do kraja svoje kompatibilnosti s drugom osobom i prelaze u sljedeću fazu, kaže ona. prenosi 24sata


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh