Svaštara

NE ČEKAJTE DA SE ŽIVOT DESI! 5 dobrih razloga da već danas napustite vašu ZONU KOMFORA

Zona komfora može da se odnosi na poslovno okruženje, ili na naš privatni, porodični život. Koliko god da se tu osjećamo dobro i sigurno, povremeno treba unijeti određene promjene.

Žena - Unsplash.com

Zona komfora može da se odnosi na poslovno okruženje, ili na naš privatni, porodični život. Koliko god da se tu osjećamo dobro i sigurno, povremeno treba unijeti određene promjene.

Strah od nepoznatog nas često drži uz neke ljude, mjesta, poslove… zar ne? Čak i naš mozak više voli da se drži rutine i da radi po poznatim obrscima.

Međutim, zona komfora može biti ozbiljna kočnica za naš poslovni, duhovni i svaki drugi napredak.

Ne treba da čekate da vam se život desi, već da stvar uzmete u svoje ruke, da ponekad rizikujete čak i ako ne uspete – na greškama se uči.

Zato zapamtite sljedeće:

Ako povremeno izađete iz svoje zone komfora bićete spremniji za neočekivane okolnosti i situacije koje život može da vam donese. Bolje ćete se izboriti sa eventulanim problemima.

Na taj način se pripremate za stvari koje se ne podrazumevaju, za situacije koje ne mogu da se predvide.

Takođe, to je način da bolje upoznate sebe, da provjerite koliko ste jaki i snalažljivi, što može odlično da utiče na vaše samopouzdanje.

Samo izvan zone komfora ćete shvatiti da vam, zapravo, ništa nije teško i da su vaše granice mnogo dalje nego što ste do sada mislili.

Kada napravite prvi korak u tom smeru vidjet ćete da to nije tako strašno. Treba vam samo malo hrabrosti da promijenite neke stvari kojima sada niste zadovoljni.

I na kraju, to će obogatiti vaše životno iskustvo. Shvatit ćete da postoji ogromno polje mogućnosti koje tek treba da istražite, piše Mondo.rs.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh