Svaštara

Uletjela u vrelu aferu sa šefom, pa od mučnog života napravila bajku: Evo kako je od obične krojačice postala milijarderka!

Flora Perez Markote danas u Španiji vodi kompaniju “Zara” i važi za jednu od najuspešnijih žena u svetu modne industrije.

Naime, Flora je u početku radila u fabrici tekstila kao krojačica, ali tokom godina je uspela da se popne na vodeću poziciju u “Inditex” grupi čiji je osnivač Amanisio Ortega, za koga će se na kraju Flora i udati.

Amanasio je naime, 1975. godine pokrenuo svoju prvu prodavnicu koja se kasnije razvila u svetski poznati modni brend “Zara”. Njegova kompanija “Inditex” je inače vlasnik više poznatih modnih brendova.

Flora Perez Markote potiče iz provincije La Korunja i rasla je u višečlanoj porodici, sa sedmoro braće i sestara. Svoj radni vek, Flora je uglavnom provela u tekstilnoj industriji u različitim kompanijama “Inditex” grupe. Tokom rada u fabrici, upoznala je Amanasija koji je bio u braku sa Rosalijom Merom sa kojom je dobio dvoje dece, sina Markosa i ćerku Sandru. Rosalija je svoj život posvetila porodici i deci, a pogotovo sinu Markosu koji je bolovao od cerebralne paralize. Rosalija i Amanasio su zajedno započeli ono što je danas poznato kao prava modna imperija u Španiji. Flora je bila zaposlena u njihovoj kompaniji, a susret sa Amanasijom joj je promenio život zauvek.

Naime, uprkos tome što je bio u braku, to nije sprečilo Amanasija i Floru da uplove u ljubavni odnos. Njihova tajna veza je otkrivena 1984. kada je Rosalija saznala da njen suprug čeka dete sa Florom, što je na kraju rezultiralo i razvodom za koji mnogi kažu da je bio jedan od najskupljih u istoriji Španije. Naime, Rosalija je papreno naplatila svom bivšem suprugu prevaru, te je postala jedna od najbogatijih žena u Španiji. Flora je u međuvremenu, svojim brakom obezbedila svetlu i sigurnu budućnost svojim članovima porodice, tako što je svoja tri brata i zeta postavila na rukovodeće pozicije u kompaniji “Inditex”.

Osim što uspešno vodi “Zaru”, Flora je danas i potpredsednica fondacije “Amanasia Ortege” koja se bavi humanitarnim radom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh